Om mig

Mitt foto
Jag är en 37-årig kvinna, fru, mamma, väninna och syster. De fyra starkaste och självklaraste ljusglimterna i mitt liv är min man och mina tre barn. Jag försöker kombinera en karriär med ett aktivt hemmaliv vilket inte alltid är lätt. Bloggen ska hjälpa mig att se de dagliga ljusglimtar som annars vanligtvis passerar förbi i ett stressigt familjeliv. Min andepaus i tillvaron.

måndag 14 maj 2012

Kamp mot matsuget

Det är en kamp att vara hemma hela dagarna och klara sig från att småäta. Jag försöker grunda med en ordentligt mättande frukost. Nu för tiden gör jag en smoothie varje morgon. Jag mixar hallon, banan, apelsinjuice, fil, ägg, kokosflingor samt linfrön. Den mättar bra och gör att jag vid 10 klarar mig med bara en kaffekopp.

Nu när jag börjat min viktkamp så tänker jag på hur mycket jag stoppat i mig av bara farten. Det är så lätt att ta en macka extra, en chokladruta, ett digestivekex osv. Nu tar jag frukt, gnager på en morot samt dricker vatten. Lightprodukter ratar jag, annars tycker jag att viktväktarna förordar det. Visst det ger mindre "points" men då är man hungrig hela tiden.

Det är beteendet att småäta samt att minska på sötsaker som jag försöker ändra på, för det här ska vara långsiktigt. Jag vill inte jojobanta. Det blir bättre när jag börjar jobba, för då finns inte möjligheten att småäta på samma sätt. Då gäller det att våga säga nej till de godsaker som bjuds på, ibland flera gånger i veckan.

Hittills känns det bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar