Om mig

Mitt foto
Jag är en 37-årig kvinna, fru, mamma, väninna och syster. De fyra starkaste och självklaraste ljusglimterna i mitt liv är min man och mina tre barn. Jag försöker kombinera en karriär med ett aktivt hemmaliv vilket inte alltid är lätt. Bloggen ska hjälpa mig att se de dagliga ljusglimtar som annars vanligtvis passerar förbi i ett stressigt familjeliv. Min andepaus i tillvaron.

onsdag 30 maj 2012

Tänka positivt

Mitt utgångna pass
Igår kväll fick jag mig en lektion i hur man ska försöka tänka positivt och att se möjligheter istället för hinder.

På torsdagkväll åker jag och mina reskamrater till arlanda och tidigt tidigt på fredagsmorgonen lyfter planet mot Barcelona. Jag har inte förberett mig så mycket, vilket jag nämnde för min man igår kväll. Han tyckte att det kanske var dags och att jag ju kunde kolla passet t ex. Det gjorde jag och det var giltigt till oktober. Lugnt..ehhh...just ja det är 2012 nu och inte 2011. Gahhhhhhhhh.

Tur att det finns internet som kunde upplysa mig om provisoriska pass och öppettider och liknande. Det blev till att boka ett två timmar tidigare tåg på torsdag för att garanterat hinna till gränspolisen. Vilken tur att denna tjänst finns för oss virrpannor som tror att pass är giltig för alltid. Klart att det kostar nästan 1000 kr, för tänk vad folk skulle hålla på om det vore billigare. Tågresan gick på 700 kr och min ordinarie var billig för den var inte ombokningsbar.

I morse fick jag sedan ett sms om att barnens gammelmormor, som är grymt avis på resan, har skänkt 1000 kr till oss var och en. Jag tänker inte berätta för henne vad jag kommer använda dessa pengar till. Det positiva i det hela är att allt är löst, jag är bara en aning fattigare.Idag ska jag plocka fram kläder och förbereda packningen och ikväll ska jag åka till stan och shoppa lite sommarkläder och kanske ballerinaskor. Nu är jag helt plötsligt väldigt förberedd:)

1 kommentar:

  1. Ja, ibland är det bara att andas djupt och gå vidare... Hoppas du får en fin resa!

    SvaraRadera