Om mig

Mitt foto
Jag är en 37-årig kvinna, fru, mamma, väninna och syster. De fyra starkaste och självklaraste ljusglimterna i mitt liv är min man och mina tre barn. Jag försöker kombinera en karriär med ett aktivt hemmaliv vilket inte alltid är lätt. Bloggen ska hjälpa mig att se de dagliga ljusglimtar som annars vanligtvis passerar förbi i ett stressigt familjeliv. Min andepaus i tillvaron.

tisdag 5 juni 2012

Dag 2 i Barcelona


På lördagen började vi med att sova till kl 9 och sakta göra oss i ordning för en ny dag. Vi bodde näst intill bredvid saluhallen så det blev lite nypressad juice, frukt och sedan en kaffe från Starbucks och sen åt vi vår frukost på La Rambla. Härligt att sitta och prata och titta på förbipasserande folk och försöka sola de vita smalbenen. Det var över 30 grader varmt så vi bestämde oss för att inte promenera till stans största marknad, utan att ta tunnelbanan. Hittade ett roligt tryck som ledde till att jag framöver valde trapporna!
Borde vara tvärtom!
 Marknaden Els Encant låg vid ett kontorshus som såg ut som en gurka, Torre Agbar.
Torre Agbar

Det var väldigt varmt och marknaden blandades av rent skräp till fina saker. Vi ville vara säkra på en god lunch så det blev Hard Rock Café. Jag, och speciellt min man, brukar alltid besöka HRC i de städer vi besöker och sedan köpa en gitarr-pin.
Nu med en Barcelona gitarr!

En "liten" sangria

Vi ägnade eftermiddagen åt lite shopping (och ja, mina 1000 kr som jag inte betalade för ett provisoriskt pass kom till användning).  Detta krävde naturligtvis lite lugn och ro efteråt under ett parasoll med en sangria, innan vi gick till hotellet för att göra oss middagsklara. Vi skulle ha sett Font Màgica, men vi gjorde som Barcelonaborna och åt vår tapas kring 23. Det var lite för sent för min smak, men maten och vinet var väldigt gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar