Om mig

Mitt foto
Jag är en 37-årig kvinna, fru, mamma, väninna och syster. De fyra starkaste och självklaraste ljusglimterna i mitt liv är min man och mina tre barn. Jag försöker kombinera en karriär med ett aktivt hemmaliv vilket inte alltid är lätt. Bloggen ska hjälpa mig att se de dagliga ljusglimtar som annars vanligtvis passerar förbi i ett stressigt familjeliv. Min andepaus i tillvaron.

tisdag 7 augusti 2012

Baka baka, rulla rulla

Ja som jag skrev tidigare så regnar det idag och regndagar är väldigt ofta bakdagar för mig. Idag blev det lite körigt minst sagt. Min härliga bustjej ville så gärna göra chokladbollar, så jag gjorde i ordning smeten så att hon kunde rulla bollar medan jag bakade bullar. Jo tjena, det blev inga chokladbollar i burken men väl i munnen. Vi fick avbryta och så gjorde jag klart dem senare.
Jag satte bulldegen på jäsning och passade sedan på att söva lilleman. Perfekt att baka ut dem när han sov. Jo tjena, 45 minuter tyckte han räckte, så mitt i bullbaket vaknade en ganska grinig pojke (eftersom han sovit lite för kort). Inga bullar blev brända i alla fall, även om jag hade mycket på gång samtidigt (chokladbollrullning, koka pasta, steka korv, bära barn, medla osv).

Detta var helt enkelt ett bra tillfälle för mindfulness. Många djupandningar och tankar om att göra en sak i taget gjorde att tillslut var alla mätta och nöjda och utflugna samt att även jag ätit lunch. Jag fick faktiskt jobbkänsla så här i ledigheten. Bra träning, eller nåt. Kände även att jag behövde läsa detta inlägg två gånger till.

Nu ska jag gå ut en stund innan det blir kaffe och fikastund.

2 kommentarer: